hehe..


Kommentarer
Postat av: Benjamin

:)

2009-12-07 @ 21:02:28
URL: http://benjaminobenassi.wordpress.com/
Postat av: Benjamin

Blanchera är franska och kommer från ordet "blanch" som betyder vit (tror jag det var). Ett svenskt fackord för blanchera är förvälla, vilket innebär att du (om det gäller grönsaker) sänker ner grönsaken i sjudande vatten, låter det koka upp igen och tar sedan upp det igen. Egentligen förväller man grönsakerna för att förkoka dom så att det sedan går snabbt att bara värma dom till serveringen. Dom skall då kylas ner i iskallt vatten för att stoppa kokningen. T.ex får då broccoli en fin, grön färg. hahah ja man hänger ju med på lektionerna!! :D

2009-12-07 @ 21:28:39
URL: http://benjaminobenassi.wordpress.com/
Postat av: Benjamin

Kan väl tillägga att varför det förmodligen kallas blanchera är för att när man blancherar kött så blir det ju vitt..

2009-12-07 @ 21:30:32
Postat av: Pjoltas

Du verkar ju inte alls vara en påfrestande granne!

Gahahaaa!

=)

2009-12-07 @ 23:09:28
URL: http://pjoltas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0